Παραπόταμος Λάρισας

EN

Σαλάτα λαχανικών με μπαλσάμικο και Φέτα Π.Ο.Π. Αβραμούλη

Η σαλάτα λαχανικών με μπαλσάμικο και Φέτα Π.Ο.Π. Αβραμούλη συνδυάζει τη φρεσκάδα των λαχανικών με την πλούσια γεύση του μπαλσαμικού και την ποιότητα της Φέτας Π.Ο.Π. Αβραμούλη. Οι ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές και άλλα λαχανικά προσφέρουν χρώμα, αφράτη υφή και θρεπτική αξία. Το μπαλσάμικο προσθέτει γλυκιά οξύτητα, ενώ η Φέτα Αβραμούλη προσδίδει αλατισμένη κρεμώδη γεύση, δημιουργώντας μια ισορροπημένη και νόστιμη σαλάτα.

Εκτέλεση

8′

Επίπεδο

Εύκολο

Μερίδες

2

Σαλάτα λαχανικών με μπαλσάμικο και Φέτα Π.Ο.Π. Αβραμούλη

Η σαλάτα λαχανικών με μπαλσάμικο και Φέτα Π.Ο.Π. Αβραμούλη συνδυάζει τη φρεσκάδα των λαχανικών με την πλούσια γεύση του μπαλσαμικού και την ποιότητα της Φέτας Π.Ο.Π. Αβραμούλη. Οι ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές και άλλα λαχανικά προσφέρουν χρώμα, αφράτη υφή και θρεπτική αξία. Το μπαλσάμικο προσθέτει γλυκιά οξύτητα, ενώ η Φέτα Αβραμούλη προσδίδει αλατισμένη κρεμώδη γεύση, δημιουργώντας μια ισορροπημένη και νόστιμη σαλάτα.

Εκτέλεση

8′

Επίπεδο

Εύκολο

Μερίδες

2

Υλικά Συνταγής

100 γρ πράσινη σαλάτα ή μαρούλι
50 γρ. ραντίτσιο
50 γρ. ρόκα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 γρ φέτα Αβραμούλη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα λαχανικά μας αφού τα έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια.
  • Ετοιμάζουμε την σος. Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύδι μπαλσάμικο, το μέλι, το αλάτι και το πιπερι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σος.
  • Προσθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος της σος στα λαχανικά μας και ανακατεύουμε
  • Τοποθετούμε επάνω από τα λαχανικά την φέτα κομμένη σε δυο  κομμάτια και προσθέτουμε την υπόλοιπη σος που είχαμε κρατήσει. Εναλλακτικά μπορούμε να περάσουμε την φέτα από ένα τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ίσα ίσα να ζεσταθεί.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι