Παραπόταμος Λάρισας

EN

Ριγκατόνι με κιμά και Κεφαλοτύρι Αβραμούλη

Το ριγκατόνι με κιμά και Κεφαλοτύρι Αβραμούλη συνδυάζει τη φρεσκάδα του χοιρινού κιμά με το πλούσιο Κεφαλοτύρι Αβραμούλη, δημιουργώντας μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή ζυμαρικών.

Εκτέλεση

15′

Επίπεδο

Εύκολο

Μερίδες

2

Ριγκατόνι με κιμά και Κεφαλοτύρι Αβραμούλη

Το ριγκατόνι με κιμά και Κεφαλοτύρι Αβραμούλη συνδυάζει τη φρεσκάδα του χοιρινού κιμά με το πλούσιο Κεφαλοτύρι Αβραμούλη, δημιουργώντας μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή ζυμαρικών.

Εκτέλεση

15′

Επίπεδο

Εύκολο

Μερίδες

2

Υλικά Συνταγής

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ξερό

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό (Προαιρετικά)

2 ντομάτες τριμμένες ή 250 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 κ.γ κρυσταλλική ζάχαρη

500 γρ ριγκατόνι

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο Αβραμούλη

6 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Κανέλα (προαιρετικά)

Μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Για τον κιμά

  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αφού κάψει προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε.
    Προσοχή: δεν τον ανακατεύουμε πολύ γιατί τότε θα βγάλει τα υγρά του και θα βράσει.
  • Αφού πάρει λίγο χρώμα μπορούμε σε αυτό το σημείο να σβήσουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και ελάχιστη κανέλα.
  • Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τη ζάχαρη.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ωσότου εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά

Για τα ζυμαρικά

  • Τοποθετούμε στην φωτιά μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και σουρώνουμε
  • Προσθέτουμε στα ζυμαρικά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε

Για το σερβίρισμα

  • Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα. Προσθέτουμε από πάνω κιμά και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι Αβραμούλη και προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο