Για τον κιμά
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αφού κάψει προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε.
Προσοχή: δεν τον ανακατεύουμε πολύ γιατί τότε θα βγάλει τα υγρά του και θα βράσει. - Αφού πάρει λίγο χρώμα μπορούμε σε αυτό το σημείο να σβήσουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και ελάχιστη κανέλα.
- Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τη ζάχαρη.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ωσότου εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά
Για τα ζυμαρικά
- Τοποθετούμε στην φωτιά μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Αποσύρουμε από την φωτιά και σουρώνουμε
- Προσθέτουμε στα ζυμαρικά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
Για το σερβίρισμα
- Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα. Προσθέτουμε από πάνω κιμά και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι Αβραμούλη και προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο