Παραπόταμος Λάρισας

EN

Ψητό Μανούρι Αβραμούλη με σύκο και ψητά λαχανικά

Το ψητό μανούρι Αβραμούλη στο σχαροτήγανο με σύκο και ψητά λαχανικά προσφέρει μια εκλεπτυσμένη εμπειρία με τραγανή εξωτερική στρώση και ζουμερή υφή. Τα σύκα προσθέτουν γλυκιά νότα, ενώ τα ψητά λαχανικά συμπληρώνουν το πιάτο με χρώμα, αρωματική ποικιλία και φρεσκάδα.

Εκτέλεση

10′

Επίπεδο

Εύκολο

Μερίδες

2

Ψητό Μανούρι Αβραμούλη με σύκο και ψητά λαχανικά

Το ψητό μανούρι Αβραμούλη στο σχαροτήγανο με σύκο και ψητά λαχανικά προσφέρει μια εκλεπτυσμένη εμπειρία με τραγανή εξωτερική στρώση και ζουμερή υφή. Τα σύκα προσθέτουν γλυκιά νότα, ενώ τα ψητά λαχανικά συμπληρώνουν το πιάτο με χρώμα, αρωματική ποικιλία και φρεσκάδα.

Εκτέλεση

10′

Επίπεδο

Εύκολο

Μερίδες

2

Υλικά Συνταγής

2 φέτες Μανούρι Αβραμούλης
2 πράσινες πιπεριές
8 ντοματίνια
2 σύκα
1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα σύκο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  • Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μανούρι σε φέτες και το βάζουμε στη γκριλιέρα. Ψήνουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
  • Το τοποθετούμε στο πιάτο σερβιρίσματος το οποίο μπορεί και να είναι ένα ξύλο κοπής.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε φέτες και τα ντοματίνια στην μέση.
  • Στο σχαροτήγανο ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αφού έχει κάψει ρίχνουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αφού πάρουν χρώμα τα τοποθετούμε δίπλα από το μανούρι.
  • Κόβουμε τα σύκα στα τέσσερα και τα τοποθετούμε δίπλα από το μανούρι.
  • Συνοδεύουμε με μαρμελάδα σύκο.