Παραπόταμος Λάρισας

EN

Κεφαλοτύρι Αβραμούλη σαγανάκι

Το Κεφαλοτύρι Αβραμούλη σαγανάκι προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία γεύσης. Το χρυσαφί χρώμα και η τραγανή κόρα, αποκαλύπτει την πλούσια και κρεμώδη υφή για το κεφαλοτύρι. Ένα απλό, αλλά νόστιμο σνακ που ικανοποιεί τις αισθήσεις με την αυθεντική γεύση από το Κεφαλοτύρι Αβραμούλη.

Εκτέλεση

10′

Επίπεδο

Εύκολο

Μερίδες

2

Κεφαλοτύρι Αβραμούλη σαγανάκι

Το Κεφαλοτύρι Αβραμούλη σαγανάκι προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία γεύσης. Το χρυσαφί χρώμα και η τραγανή κόρα, αποκαλύπτει την πλούσια και κρεμώδη υφή για το κεφαλοτύρι. Ένα απλό, αλλά νόστιμο σνακ που ικανοποιεί τις αισθήσεις με την αυθεντική γεύση από το Κεφαλοτύρι Αβραμούλη.

Εκτέλεση

10′

Επίπεδο

Εύκολο

Μερίδες

2

Υλικά Συνταγής

300 γρ. κεφαλοτύρι Αβραμούλη

50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ νερό

αλάτι

200 γρ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση Συνταγής

  • Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε 4 μεγάλα τρίγωνα κομμάτια
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι
  • Βάζουμε το νερό σε ένα μπολ
  • Παίρνουμε το κάθε κομμάτι τυρί, το βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι και στην συνέχεια το βουτάμε στο νερό. Για το ίδιο κομμάτι επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και το περνάμε πάλι στο αλεύρι και πάλι στο νερό. Το ίδιο κομμάτι το περνάμε τέλος από το αλεύρι.
  • Αφού έχει ζεσταθεί το ελαιόλαδο τοποθετούμε μέσα το κομμάτι κεφαλοτύρι Αβραμούλη. Τηγανίζουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να χρυσαφίσει
  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια από το τυρί Αβραμούλη.
    Προσοχή: βάζουμε κάθε φορά στο τηγάνι το πολύ δύο κομμάτια γιατί υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν.
  • Σερβίρουμε.