Παραπόταμος Λάρισας

EN

Φέτα Π.Ο.Π. Αβραμούλης σε φύλλο κρούστας με σουσάμι και μέλι

Η Φέτα Π.Ο.Π. Αβραμούλης σε φύλλο κρούστας με σουσάμι και μέλι συνδυάζει την αλατισμένη πλούσια γεύση της Φέτας με το τραγανό φύλλο κρούστας, ενώ το σουσάμι προσθέτει απολαυστική υφή. Το μέλι ολοκληρώνει το πιάτο με μια γλυκιά νότα, δημιουργώντας ένα γαστρονομικό αριστούργημα που εναρμονίζει τις αντιθέσεις με εξαιρετικό τρόπο.

Εκτέλεση

40′

Επίπεδο

Μέτριο

Μερίδες

6

Φέτα Π.Ο.Π. Αβραμούλης σε φύλλο κρούστας με σουσάμι και μέλι

Η Φέτα Π.Ο.Π. Αβραμούλης σε φύλλο κρούστας με σουσάμι και μέλι συνδυάζει την αλατισμένη πλούσια γεύση της Φέτας με το τραγανό φύλλο κρούστας, ενώ το σουσάμι προσθέτει απολαυστική υφή. Το μέλι ολοκληρώνει το πιάτο με μια γλυκιά νότα, δημιουργώντας ένα γαστρονομικό αριστούργημα που εναρμονίζει τις αντιθέσεις με εξαιρετικό τρόπο.

Εκτέλεση

40′

Επίπεδο

Μέτριο

Μερίδες

6

Υλικά Συνταγής

200 γρ φέτα Αβραμούλη

3 φύλλα κρούστας

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. σουσάμι

3 κ.σ. μέλι

200 γρ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση Συνταγής

  • Κόβουμε τη Φέτα Π.Ο.Π. Αβραμούλης σε 3 μεγάλα ορθογώνια κομμάτια. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά.
  • Ανοίγουμε στον πάγκο μας το φύλλο κρούστας. Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε στη στενή πλευρά ένα κομμάτι Φέτας Π.Ο.Π. Αβραμούλης. Ξεκινάμε να το τυλίγουμε γυρίζοντας μια φορά τη φέτα προς την φορά του φύλλου. Στην συνέχεια βάζουμε την αριστερή και στην δεξιά πλευρά του φύλλου προς την μέση. Συνεχίζουμε να γυρίζουμε την φέτα μέχρι το τέλος ώστε να τυλιχτεί. Απλώνουμε στις άκρες λίγο νερό ώστε να κολλήσει το φύλλο.
  • Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα άλλα δύο κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά το κάθε κομμάτι ώσπου να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά μπορούμε τα ψήσουμε σε αντικολλητικό χαρτί  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.