Παραπόταμος Λάρισας

EN

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και ανθότυρο Αβραμούλης

Η πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και Ανθότυρο Αβραμούλη αναδεικνύει τη φρεσκάδα των πράσινων λαχανικών με την κρεμώδη υφή του αβοκάντο και την πλούσια γεύση του Ανθότυρου Αβραμούλη. Το αβοκάντο προσθέτει μια βελούδινη, κρεμώδη υφή, ενώ το Ανθότυρο Αβραμούλη προσδίδει μια απαλή, ελαφρώς γλυκιά νότα, δημιουργώντας ένα αρμονικό γαστρονομικό ταίριασμα με έντονη γευστική ποικιλία.

Εκτέλεση

10′

Επίπεδο

Εύκολο

Μερίδες

2

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και ανθότυρο Αβραμούλης

Η πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και Ανθότυρο Αβραμούλη αναδεικνύει τη φρεσκάδα των πράσινων λαχανικών με την κρεμώδη υφή του αβοκάντο και την πλούσια γεύση του Ανθότυρου Αβραμούλη. Το αβοκάντο προσθέτει μια βελούδινη, κρεμώδη υφή, ενώ το Ανθότυρο Αβραμούλη προσδίδει μια απαλή, ελαφρώς γλυκιά νότα, δημιουργώντας ένα αρμονικό γαστρονομικό ταίριασμα με έντονη γευστική ποικιλία.

Εκτέλεση

10′

Επίπεδο

Εύκολο

Μερίδες

2

Υλικά Συνταγής

100 γρ σπανάκι

100 γρ ρόκα

 6  ντοματίνια

1 αβοκάντο ώριμο

100 γρ ανθότυρο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

1κ.σ. μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

Ρόδι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι και τη  ρόκα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε στην μέση τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε από επάνω.
  • Ετοιμάζουμε το ντρεσινγκ. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σος. Την ρίχνουμε στο μπολ με τα λαχανικά μας.
  • Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση. Αφαιρούμε το κουκούτσι και βγάζουμε την σάρκα με ένα κουτάλι. Κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια και το τοποθετούμε στο μπολ με τα λαχανικά.
  • Σπάζουμε το ανθότυρο Αβραμούλης με ένα πιρούνι σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε πάνω από την σαλάτα μας.
  • Ρίχνουμε το ρόδι και σερβίρουμε